Hot Student Stories
top-5-grammar-and-spelling-checkers-to-rock-in-2019

Bette drives at 60 miles per hour for 2 and a half hours and at 75 miles per hour for 1 and a half hours what is her average rate of speed?

Tara Andrews

in Studying

follow
followin
1 answer
0 views

1 answer


Donald Ward on October 22, 2018

Average speed = (total distance traveled) divided by (time to cover the distance) Distance in the first 2.5 hours = (2.5 x 60) = 150 miles Distance in the next 1.5 hours = (1.5 x 75) = 112.5 km Total distance = (150 + 112.5) = 262.5 km Total time = (2.5 + 1.5) = 4 hours Average speed = (262.5/4) = 65.625 miles per hour


Add you answer